Stagiaires


Er zijn studenten, die graag een maatschappelijk verantwoorde stageopdracht wilden vervullen bij een non-profit organisatie, goed doel of bedrijf met duurzame ambities. Caring Unites wil hen in de toekomst graag die kans bieden, maar biedt momenteel nog geen formele stageplekken. Lees meer over hoe jij kunt helpen.

Maatschappelijke stage
Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. Veel scholen hebben maatschappelijke stage al opgenomen in het onderwijsprogramma. Leerlingen leren veel van het opzetten en organiseren van een actie. En een organisatie zoals Caring Unites kan deze hulp van enthousiaste jongeren goed gebruiken. Een maatschappelijke stage kan bestaan uit een geldinzameling voor een goed doel. Dit kan op veel verschillende manieren. Een paar ideeën:

  • Verzin een spannend spel, bijvoorbeeld ‘Wie is de mol?’ en laat iedereen voor een bepaald bedrag meespelen.
  • Houd een lerarenbattle in de aula en laat 2 klassen het publiek zijn. De leraren moeten vragen beantwoorden en mogen met hun klas overleggen over het goede antwoord.
  • Haal lege flessen op langs de deuren.
  • Verkoop je eigen kunst.
  • Organiseer een sponsorloop.

Geld opgehaald met je eigen actie? Caring Unites kan donaties goed gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *