Huidige projecten


2019

In november zijn we met een kleine groep naar Nepal gegaan voor een rondreis door het land.  Uiteraard zijn wij ook op bezoek gegaan bij de gezinnen in het gebied wat in 2015 zwaar getroffen is door de aardbeving. (Kot Danda).Dankzij de sponsoren in Nederland kunnen de kinderen naar school gaan. Het was heel fijn om te zien dat er inmiddels weer huizen gebouwd zijn en worden. De overheid heeft eindelijk geld beschikbaar gesteld voor huizenbouw. Ook dankzij de micro kredieten die Caring Unites beschikbaar stelt – zie hieronder verdere toelichting – is er ook meer reuring in het dorp.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sindhupalchok_District

Microkredieten 2019

Samitha is een alleenstaande moeder met 2 zonen. Zij verloor haar echtgenoot tijdens de aardbeving in 2015. Zij vertrok met haar kinderen naar Kathmandu in de hoop daar een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. Zij onderhield haar gezin met het schoon maken van huizen van particulieren. Dankzij donaties van de Protestantse gemeente in Laren kunnen de jongens naar school. Samitha wilde graag een eigen bedrijf opzetten en kreeg de mogelijkheid om een slagerij over te nemen. Caring Unites heeft haar de lening verschaft om dit bedrijf over te nemen. De vorige eigenaar heeft haar een maand ingewerkt en nu is zij zelfstandig aan de slag. Bijgaand een impressie van haar winkel in een wijk in Kathmandu.

2018. Na een bezoek aan het gebied in Nepal dat het ergste getroffen is door de aardbeving van 2015 , heeft het bestuur besloten onderwijs te betalen voor de kinderen van de gezinnen in dit gebied. Tot op heden hebben wij diverse sponsors gevonden en kunnen daarmee 16 kinderen helpen. Voor een bedrag vanaf 250 euro per jaar kan een kind in dit dorp naar school. Tevens krijgen alle kinderen bijles in twee vakken waren ze niet sterk in zijn. Vaak is dit wiskunde en de Engels.

2016. Na de aardbeving in Nepal in 2015 heeft het Caring Unites bestuur besloten een pilot te starten met het verstrekken van micro kredieten aan aardbeving slachtoffers.

De eerste pilot is gestart met een alleenstaande moeder van 4 kinderen. De helft van haar land had zij al eerder verkocht om er voor te zorgen dat haar kinderen een goede opleiding kunnen volgen. Dat geld is inmiddels op. Tijdens de aardbeving is zij haar huis plus de voedselvoorraad daarin kwijt geraakt. Het over gebleven stukje land is droog en arm. Met slechts 2 uur watervoorziening per dag uit een slang, kan zij geen bestaan opbouwen op het stukje land.

After the earthquake

Op onze vraag hoe zij haar bestaan kunnen verbeteren gaf Gita aan graag een winkel te willen starten in een dorp ca 5 km van haar huidige noodhuis en daar tevens 2 kamers te willen huren om te wonen. Caring Unites heeft dankzij een aantal sponsoren, Gita kunnen voorzien van een lening van 2000 euro waarmee zij de winkelvoorraad heeft kunnen aanschaffen. Op 26 mei 2016 heeft zij haar winkel geopend.

Gita's kids

Hostel Kathmandu

Veel kinderen uit wees-en kindertehuizen dienen de tehuizen te verlaten als ze de basisschool hebben afgerond. Veel kinderen kunnen nergens naar toe. Caring Unites heeft ten behoeve van de opvang van o.a. deze groep meisjes en voor meisjes die in hun geboortedorp geen goede opleiding kunnen volgen een hostel opgestart in 2012. Daar kunnen de meisjes verblijven in een veilige omgeving tot ze hun bachelor opleiding hebben afgerond.

Het eerste meisje, Muna wat wij hebben opgevangen in het hostel is inmiddels afgestudeerd en heeft na een korte stage periode bij de overheid een vaste baan gevonden in een hotel in de regio Chitwan!

Studie financiering voor jonge kinderen in Nepal.

Caring Unites maakt deel uit van een progamma voor school financiering ten behoeve van jonge schoolgaande kinderen in Nepal. Deze eerste fase van het school financiering progamma is een project van een lokale NGO in Nepal.

Caring Unites ondersteunt dit progamma en geeft voor de periode van 8 jaar school financiering aan:

Kind Arunima Shrestha/meisje (foto rechts boven)
Klas:- Vijf vanaf april, 2011
School Naam:- Gorkha Boarding School, Gorkha,
Jaarlijkse financiële steun € 150,00: maandelijks school geld, examen geld, inschrijvingsgeld, boeken/schriften etc.

En voor 12 jaar financiering aan

Kind Rojan Shrestha/jongen (foto rechts)
Klass:- UKG vanaf april, 2011
School Naam:- United Boarding School, Gorkha,
Jaarlijkse financiële steun € 170.00: maandelijks school geld, examen geld, inschrijvingsgeld, boeken/schriften etc.

Deze 4 meisjes verblijven in ons hostel in Kathmandu. Zij volgen allen een PA270055bachelor studie in Kathmandu. Er zijn in de dorpen waar zij vandaan komen geen mogelijkheden voor vervolgstudies. Om die reden zorgt Caring Unites naast de studiefinanciering ook voor onderdak, voeding en transport naar de school.

Gunt u ook een kind een betere toekomst dan kunt u sponsor worden. Neem vandaag nog contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *