Nieuws

22 april 2018: Basic fitness Loosdrecht komt in actie voor Caring Unites.

Schrijf je in voor deze sportieve spinning actie. www.basicfitness.nl

 

 

 

 

Vertegenwoordigers van Caring Unites hebben in januari 2018 een bezoek gebracht aan het gebied dat het ergst getroffen werd door de aardbeving in 2015. Het gebied ligt ten noordoosten van Kathmandu, dicht bij de grens met Tibet.  Mensen wonen nog steeds in tijdelijke woningen van golfplaten. We troffen veel weeskinderen en alleenstaande moeders aan. Caring Unites heeft besloten 18 kinderen van zo’n 10 gezinnen te ondersteunen door het betalen van de schoolgelden, uniformen en boeken. Tevens krijgen alle kinderen bijles in een tweetal vakken waar ze niet sterk in zijn. Mocht u geïnteresseerd zijn om 1 kind vanaf 250 euro per jaar te ondersteunen, neemt u dan s.v.p. contact met ons op. Wij kunnen dankzij uw donatie nog meer kinderen aan onderwijs helpen.

 

 

 

 

 

 

 

December 2017

Caring Unites heeft een verjaardagskalender uitgebracht. Door de verkoop van deze kalender kunnen we de nodige fondsen werven waarmee we gezinnen en met name kinderen in Nepal kunnen helpen. Fotografe Marjolijn Lamme heeft belangeloos de foto’s aangeleverd voor deze bijzondere kalender. Het resultaat is dan ook prachtig. Voor 10 euro te bestellen bij Caring Unites. Stuur een email met uw gegevens naar :

Erwina.caringunites@gmail.com of Jolanda.caringunites@gmail.com

Wij nemen dan contact met u op.


 

 

 

December 2017.

Gita, de alleenstaande moeder van 4 kinderen heeft een man gevonden die heel graag voor haar en haar 4 kinderen wil zorgen. Hij heeft werk in India en heeft het hele gezin mee genomen naar zijn verblijfplaats daar. Dit is goed nieuws voor het gezin. Gita heeft de lening die haar verstrekt was, volledig terug betaald. Caring Unites wenst haar en haar gezin een mooie toekomst.

 

 

May 2016

Caring Unites is de eerste pilot gestart met het verstrekken van een microkrediet aan een aardbeving slachtoffer.  Voor meer informatie, volg onderstaande link

http://www.caringunites.nl/projecten/huidige-projecten/


12/07/2015

Onderstaande foto’s zijn van een dorp in oost Nepal. Caring Unites heeft geld gedoneerd om zinken daken aan te schaffen om de huizen weer bewoonbaar te maken.

Familie voor tent Huis afgedekt met plastic Huis zonder dak Zinken daken

Onderstaande foto’s zijn van een ander groot hostel in Kathmandu waar Caring Unites eerder al geld aan geschonken heeft om de sanitaire voorzieningen te verbeteren. CU  overweegt om ook geld te doneren voor de renovatie van dit hostel waar ca 50 vnl jonge kinderen verblijven.

Hostel Demolation After Second Earthquake 3Hostel Demolation After Second Earthquake 2

 

 

07/06/2015

De goederen aan Melachi zijn inmiddels ook uitgedeeld. Zo’n 18 families zijn geholpen dmv het verstrekken van tenten en voedsel. Zie foto’s hieronder. Omdat de auto het dorp niet kon bereiken hebben een aantal jonge vertegenwoordigers van het dorp de goederen opgehaald.

 

Melachi - distribution relief goods 1 Melachi - distribution relief goods 2 Melachi - distribution relief goods 3

 

 

CARING UNITES KOMT IN ACTIE VOOR NEPAL

16/05/2015

CU is een actie gestart om de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal te helpen. Inmiddels is er al ruim 3000 euro opgehaald dus heel veel dank aan iedereen die ons initiatief heeft gesteund!

Ruim een week geleden zijn de eerste hulpgoederen uitgedeeld – tenten en voedsel. Zie onderstaand de foto’s.

Houd de site in de gaten want de volgende levering aan een dorp vlakbij Melachi zal waarschijnlijk volgende week plaats vinden.

 

SAM_0022     SAM_0018

IMG_20150509_171931  IMG_20150509_165029

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honderden euros opgehaald tijdens New Expat in Town evenement

26 januari 2011 (Amsterdam) – Tijdens het New Expat in Town Evenement in Amsterdam op woensdagavond regende het prijzen tijdens een loterij. Een record aantal lootjes was verkocht, alle opbrengsten voor Caring Unites. Meer dan 30 geschenken konden aan verschillende winnaars worden uitgedeeld. Voor Caring Unites was de avond een enorm succes. Er is namelijk 430 euro opgehaald.

T & a relocation, waarvan directeur Jolanda Tetteroo mede-oprichter van Stichting Caring Unites is, was een van de organisatoren van een evenement bij Zuidas Amsterdam Bright City, aan de Claude Debussylaan in de hoofdstad. “Wij hebben ook erg genoten van het evenement en de reacties waren enorm positief. We hebben alleen al met de loterij zo’n 430 euro opgehaald, dus dat is geweldig”, meldt Jolanda enthousiast.

Samen met Expat Company, TopTaal, Vesteda en Interdean organiseerde zij een feestje voor mensen uit het buitenland die tijdelijk of voor langere tijd in Nederland wonen en werken. Het was een kans voor deze zogenaamde expats om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Dat alle inkomsten van het evenement naar Caring Unites zouden gaan was een groot pluspunt en trok wel 50 bezoekers. De bekende Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro trad op als moderator en zorgde voor hilarische momenten. Beroepsverhalenverteller Lisa Lipkin brak het ijs en kreeg de gasten aan het praten. In februari gaat Jolanda weer naar Nepal, voor een “fact-finding mission”. De opbrengsten van het evenement zullen goed worden besteed om in een actuele behoefte te voorzien van de kinderen en vrouwen van Nepal. Binnenkort komt er een Engelse vertaling van de Caring Unites website.

 

 

Greg Shapiro moderator at the New (Years) Expat In Town Event – Jan. 26 th, 2011 .


Greg Shapiro is one of the moderators at the New (Years) Expat In Town Event on Wednesday January 26th, 2011 in Amsterdam Bright City.

He has volunteered to be moderator during this event whereby the proceeds will be donated to the Foundation Caring Unites (www.caringunites.com).

Greg Shapiro better known as the American Dutchmen, is famous from Boom Chicago, Comedy Central News and BNR’s ‘New & Improved America’.

His performance schedule 2011:

Wedn. Jan. 12th, 2011: Tilburg, Miditheater (013-8200000 begin_of_the_skype_highlighting              013-8200000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              013-8200000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              013-8200000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              013-8200000      end_of_the_skype_highlighting)
Tues. Jan. 25th, 2011: Amsterdam, Griffioen (020-5985033)
Thur. Apr. 7, 2011: Rotterdam, Zuidplein (010-2030203)

 

 

Lisa Lipkin moderator at the New (Years) Expat In Town Event – January 26 th, 2011 !!!

Story Strategies was founded in 2007 by Lisa Lipkin, a professional storyteller, to help executives use the tips and tricks of a storyteller to transform their speeches and communicate their goals and achievements in a compelling manner.

‘Using a highly creative, interactive method, we’ll help you identify your core story, the personal values that fuel your work and life. We’ll show you how to brag, to make a great elevator speech, to engage your clients by subtly tapping into their stories.’

We’ll help you find the story within and bring it to life.

As a professional storyteller for over twenty years, Lisa Lipkin wrote and performed original storytelling performances across America and abroad. She was the storyteller in residence with the Museum of the City of New York throughout the 1990s, bringing the museum’s historic collection to life through the oral tradition. She went on to create a wealth of original shows, most notably “What Mother Never Told Me: Reminiscence of the Child of a Holocaust Survivor,” an autobiographical show which was performed at the US State Department, the US Embassy in Tel Aviv, Off-Broadway, and at theaters and festivals throughout Europe. and the United States.

Her articles and stories have appeared in hundreds of publications including the New York Times Magazine, New Yorker, Self, and the Forward. She was a columnist with NIW ( Nieuw Israelietisch Weekblad ), Holland’s oldest Jewish newspaper from 2000-2003 and is the author of Bringing the Story Home, The Complete Guide to Storytelling for Parents and the editor of five books of American poetry.

 

Inzamelingsactie: Christmasfair, 10 december 2010

Op 10 december vond bij obs de Polygoon te Almere een jaarlijkse Christmasfair plaats van 15.30 tot 17.30 uur.
Tijdens deze middag kunnen ouders en kinderen genieten van veel lekkers, participeren aan
geweldige workshops en spelletjes of een gokje wagen tijdens de bingo of het rad van fortuin!!
Caring Unites had een kraampje bij deze fair om informatie te geven over de stichting en eventuele donaties te ontvangen. Er was wederom veel belangstelling voor onze doelstellingen. De Christmasfair was een goede gelegenheid om de stichting en haar doeleinden publiciteit te geven. De directrice van de school heeft ons uitgenodigd een artikel voor de schoolkrant in te sturen.

Inzamelingsactie: Ibiza, 21 november 2010

Het gospelkoor van Canblau op Ibiza heeft op 21 november een benefiet optreden verzorgd ten behoeve van Caring Unites. Het optreden vond plaats in een kerk in Escubells en CanBlau heeft de volledige opbrengst na aftrek van hoogstnoodzakelijke kosten gedoneerd aan Caring Unites.

In 2011 zullen nog een aantal optredens verzorgd worden waarbij de opbrengst wederom ten goede komt aan onze stichting.

Inzamelingsactie: Kinderboekenmarkt, 15 oktober 2010

Van 06 oktober t/m 15 oktober wordt de Kinderboekenweek gevierd. OBS de Polygoon te Almere, viert dat ieder jaar en op de laatste dag is de school geheel in het teken van een boekenbal. Op het boekenbal zijn verschillende partijen aanwezig met veel leuke kinderboeken die te koop staan en worden ook ouders en kinderen  de gelegenheid gegeven om oude boeken te verkopen. Zo ontstaat er een ware boekenmarkt. Om het feest compleet te maken deelde de school koekjes en limonade uit. Dit jaar heeft Caring Unites voor het eerst meegedaan aan dit feest en heeft een stand ingenomen om zodoende de Stichting bekendheid te geven en donaties in ontvangst te nemen. Er was veel belangstelling. Mensen wilde weten waar de Stichting voor staat en wat wij van plan zijn. De foto’s over het kindertehuis stonden erg in de belangstelling en veel kinderen hadden vragen over de foto’s. Al met al een mooi evenement om niet alleen naam bekendheid te krijgen, maar vooral om mensen informatie te geven over de situatie waarin veel Nepalese kinderen zich bevinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *