Historische Projecten


2018. Na een bezoek aan het gebied in Nepal dat het ergste getroffen is door de aardbeving van 2015 , heeft het bestuur besloten onderwijs te betalen voor de kinderen van de gezinnen in dit gebied. Tot op heden hebben wij diverse sponsors gevonden en kunnen daarmee 16 kinderen helpen. Voor een bedrag vanaf 250 euro per jaar kan een kind in dit dorp naar school. Tevens krijgen alle kinderen bijles in twee vakken waren ze niet sterk in zijn. Vaak is dit wiskunde en de Engels.

2016. Na de aardbeving in Nepal in 2015 heeft het Caring Unites bestuur besloten een pilot te starten met het verstrekken van micro kredieten aan aardbeving slachtoffers.

De eerste pilot is gestart met een alleenstaande moeder van 4 kinderen. De helft van haar land had zij al eerder verkocht om er voor te zorgen dat haar kinderen een goede opleiding kunnen volgen. Dat geld is inmiddels op. Tijdens de aardbeving is zij haar huis plus de voedselvoorraad daarin kwijt geraakt. Het over gebleven stukje land is droog en arm. Met slechts 2 uur watervoorziening per dag uit een slang, kan zij geen bestaan opbouwen op het stukje land.

After the earthquake

Op onze vraag hoe zij haar bestaan kunnen verbeteren gaf Gita aan graag een winkel te willen starten in een dorp ca 5 km van haar huidige noodhuis en daar tevens 2 kamers te willen huren om te wonen. Caring Unites heeft dankzij een aantal sponsoren, Gita kunnen voorzien van een lening van 2000 euro waarmee zij de winkelvoorraad heeft kunnen aanschaffen. Op 26 mei 2016 heeft zij haar winkel geopend.

Gita's kids

Inmiddels is Gita hertrouwd. Haar echtgenoot heeft werk in India dus het gehele gezin is vertrokken naar India. Gita heeft haar winkel verkocht en de volledige lening terug betaald aan Caring Unites. Wij zijn blij dat ze het geluk weer gevonden heeft en dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het verbeteren van haar leven en dat van haar gezin.

De Stichting heeft voldoende geld ingezameld om de hygiënische faciliteiten van een weeshuis op te knappen en een aparte wc – douche gelegenheid te bouwen voor meisjes. De omstandigheden zijn erg slecht en verschaffen weinig privacy.

Ook wordt er een reparatie uitgevoerd aan de trap in dit zelfde kindertehuis.

Generator

Er is slechts beperkt elektriciteit voorhanden in de hoofdstad Kathmandu – soms maar 4 uur per nacht en om die reden worden er kaarsen gebruikt op de trappen en andere ruimtes. Dit kan gevaar opleveren op een plek waar zoveel kinderen bij elkaar zijn zoals bij scholen of een hostel.  Dit gevaar was dagelijkse realiteit bij een kindertehuis waar onze vrijwilligers een bezoek aan hadden gebracht.  Met behulp van donaties van vrienden van de stichting en onze sponsors waren wij in staat om een generator te kopen voor dit kindertehuis.

Daarnaast verschaft de generator ook de mogelijkheid voor de kinderen om in de avonduren nog huiswerk te maken.

 

Winterjassen

Tijdens hetzelfde bezoek in Nepal werden er ook zo’n 55 winterjassen aangeschaft voor de kinderen  van een ander tehuis. De kinderen waren erg blij met deze jassen omdat het erg koud kan worden gedurende de wintermaanden in Nepal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *